30 Nisan 2014 Çarşamba

Hikaye Bu Ya - 2

Ellerimi uzattım dokundum yüzüne , gözlerine bakıp hiç ayırmadım bakışlarımı ; ruhunun emniyet kemerini açtım yada açmaya çalıştım bilmiyorum..Buradaydım bilmiyordu.Anne şefkatiyle belki birazda ;  burkuldum..dokunup baktım yüzüne ; gönlüne uzattım başımı sessizce , hüzünlü , üzgün çokca kırgındı..ses etmedim.Acılarını topladım, yavaşça eteklerime doldurdum , gidip silkeledim eteğimdekileri karanlık boşluğa . Hiç geri gelmesinler diye.
 Eline uzandım sonra ; üşümüş soğuktan kaskatı kesilmiş ellerini avuçlarımın içinde hohlayıp ısıttım.Tertemizdi elleri , gözleri , ruhu ... bilmiyordu.Bilmek istemiyordu.Vazgeçmedim.

Yalnızlıktan ; o kendini hapsettiği kahrolası yalnızlıktan nefret ettim.Bir şey demedim.Yağmura karıştırdım göz yaşlarımı ustalıkla ; belli etmedim.

Nasıl olacak dedim ? Ne yapsam ? Ne etsem ? Sordum kendime... cevap veremedim.. Kendime de sessizleştim artık.Uzanıp içime çeke çeke kocaman öptüm yanağından , irkildi .Hareketlenip başını usulca dayadı göğsüme nefesimi dikkatli aldım,ritmik..ona iyi gelsin diye .Rahatladı.Birbirine uydurduk nefes alış verişlerimizi.Yüzünü okşadım usul usul masaj yapar gibi ; uyuyakaldı.Geceleri hiç uyuyamaz , unutmak için uyuyakalırdı.
Hayal ve gerçek . Doğru ve yanlış . Şimdi ve sonra arasında gidip geldim.Tam o an .İçimde taa derinlerde bir ses bir şeyler söyledi , hissettim . Korktum .Fotoğrafını çek bu an'ın dedim ; gün gelir gülümsersek anlatırsın.

Sessizce fısıldadım sonra ;

Tanışmış mıydık ?

Ben de karşının mutsuzuyum.

Öyle İşte ...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

ben fotoğrafların yazıları bozduğuna inanıyorum nedense butt. çünkü ona bakarak biz okurların aklında bir şeyler canlanıyor. halbuki harika bir yazı var orada. haksız mıyım?

Butterfly'ınız dedi ki...

aaa evet hiç böyle düşünmemiştim haklısın :)) teşekkür ederim .. kaldırayım

Umut hikayem dedi ki...

Çok güzel çok içten olmuş canım :)
Yüreğine sağlık :)

Butterfly'ınız dedi ki...

içten .. ee evet galiba öyle ,teşekkür ederim Şeyma :)

Bilal Aydın dedi ki...

çok içten, çok senden olmuş. eline sağlık..
yağmura karışan gözyaşı gibi, hep saklıyoruz, zorunda kalıyoruz, öyle tamamlıyoruz hisleri..

Butterfly'ınız dedi ki...

:)) çaktırmamaya çalışarak geçti bir ömür .. ;) çaktırma ! Teşekkürler Bilal

Ahu Kader dedi ki...

Bende E'ye katiliyorum. Harika bir yazi var ve illaki bir fotografl eklemek gerekmiyor. Cünkü bir de hikayede anlattigin güzelligi yansitan fotograf bulmak zor.

Butterfly'ınız dedi ki...

evet Ahucum :)) yanlış anlaşılmaya müsait bir fotoğraf olmuştu E. uyardı sağolsun..teşekkürler :))