29 Nisan 2014 Salı

Uçuşan Kelebek

İsim hikayesi mevzusu vardı geçenlerde ; ben ismimi ( yani gerçek adımı ) bir Türk Sanat Müziği şarkısından almışım.Hangi şarkı dersen gerçek adımı öğrenmiş olursun da .Kız kardeşimin adı da aynı şarkıda geçer hatta.Babam uzun yıllar ilgilendi , aslında hep amatör kalmayı tercih etmiş bir profesyoneldir.Çocukluğumdan beri 20:00 haberlerinin ardından udu eline alır , hepimizi susturur biraz akort ardından yatana kadar çalar ,  Anneme beste  yapılmışlığı var  , pehhh bi şarkı bilem besteleyen olmadı bize beya :S ....hatta biz odamıza çekilip yattığımızda ;

- Gel gönlümü yerden yere vurma güzel ne olursun
- Akşam oldu hüzünlendim ben yine
- Diyorlar kül olmaz ateş yanmadan , denizler durulmaz dalgalanmadan



Dinleye , dinleye uyurduk ..

Severim Türk Sanat Müziğini , onunla büyüdüm neticede.

Birkaç yıl önce bir arkadaşım ( İstanbul'a taşınmamıştım henüz ) Çiçek Pasajına götürmüştü beni..içirmemek lazım bana ;  gece boyunca hüzünlü hüzünlü peş peşe dinleyip içince ( içince derken pek çok kimsenin başı bile dönmez o kadar içmeyle ) gecenin sonunda son hatırladığım ; bir adam Akordeon çalıyor ben kafkas oynuyordum ortada ... :S Etrafımda insanlar yuvarlak olmuştu . Ayh dayanamam döktürüveririm ben diyen bir tip asla olmama rağmen ... Ertesi gün nasıl utandım anlatamam ..

Hüzünlüyken bana iyi gelecek bi şeyler yapmamam lazım .. hiç kendim olamıyorum anlatabildim mi ?




14 yorum:

Umut hikayem dedi ki...

Babamda çok severdi Türk Sanat Müziğini o yüzden bizde çok severiz :)
İsmini bilmesemde o şarkılardan kötü bişey çıkacağını sanmam eminim şahanedir :))
Bende içtiğimde ağlayanlardanım ;))

Butterfly'ınız dedi ki...

eski türkçe yada osmanlıca tam bilmiyorum ama ne biliyim memnunum ben :)) ağlamak mı istersin artık saçmalamak mı ne ararsan var valla bende .. bu ara yine saçmalayasım var heralde :/

Persephone dedi ki...

Ben içtiğimde hem ağlayan hem de gülenlerdenim:)))Benim kardeşim de ut çalıyor ve türk sanat musikisi aşığı bir aileyiz:))Değişmem hiç bir müzüği Türk sanat musikisine...Sevgiler...

Butterfly'ınız dedi ki...

Persephoneeee :)) Sevgilerrr :))

Bilal Aydın dedi ki...

hüzünlüyken aslında kendinize gelme çabası da normaldir, bu da gayet sizi siz yapar bence. :) ayrıca Türk Sanat Müziği, çok başkadır gerçekten. insanı olduğu yerde öylece tutacak şeylere değer vermek gerek sanırım. :)

Butterfly'ınız dedi ki...

Söylediklerine bir bir katıldım ben şimdi :)) Bilal

Burcu Odacı dedi ki...

Türk sanat müziği candır...
Ben içince çok pis uykum gelir :)

Butterfly'ınız dedi ki...

Burcu => 1 pıt fazla kaçınca uyumanın ötesine bende geçiyorum evet :)) tsm için ohooo kaç yaşında bu hatun yaww denir sanmıştım :))

Talya Talya dedi ki...

Olur öyle şeyler diyeceğim ama sen en iyisi içme :) Hüzünlüyken yapılabilecek en iyi şeylerden biri yazmaktır. Şahsen ben öyle yapıyorum kelebek :)

Butterfly'ınız dedi ki...

:)) saçma gelecek ama yeni keşfediyorum yazmanın / okumanın bu kadar iyi geldiğini..azcık kalın kafalı olduğum doğrudur :)

Talya Talya dedi ki...

Estağfurullah kalın kafalılık ile uzaktan yakından alakası yok, ne demiş Nazım Hikmet " En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır " :)

Butterfly'ınız dedi ki...

kesinlikle ; o hiç gidilmemiş olan her yer .. :)) Adnan

Ahu Kader dedi ki...

Anlat demistim anlatmissin adini söylemeden. Bu da güzel olmus ama.

Butterfly'ınız dedi ki...

Ahu => Eveett anlattım seninki kadar iyi olmasa da işte ..